2015 start met communicatie om te slagen en netwerken voor een breeder perspectief!!


2015 start met communicatie om te slagen

P1100787

Dit communiceren om te netwerken hoeft al jaren niet meer in de pub of kroeg, maar sport, training in groepen werknemers, of ga samen naar een beurs die verwant is aan jou vakgebied. Spontaan of geplant. “Een organisatie” is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie. “Als mensen overstuur raken op het werk en er slecht van slapen dan komt dat bijna altijd door gelazer met collega’s of bazen.” Fricties tussen teams, geharrewar binnen teams, slechte communicatie in de lijn en slopende vetes tussen afdelingen drijven de transactiekosten in de onderlinge afhankelijk­heidsketens omhoog. Bekijk onderstaande foto van zonder ECFotograaf die u de basis van communicatie met unieke kleuren en zonder woorden laat zien.

In de zon, in het volle licht, In , de vrijheid om te communiceren de trots, in de vrijheid van het leven...
In de zon, in het volle licht, In , de vrijheid om te communiceren de trots, in de vrijheid van het leven…

Jammer dat ik het kinderachtig moet meegeven, maar als mensen nou is wat vaker in combinatie van zulke eventueel korte trainingen vermomd als leuke activiteiten samen met collega’s ook de tijd nemen of naast de reguliere vergadering hun ongenoegen te bespreken lucht dat op. Soms lijkt het een berg, vraag dan of iemand het gesprek wil begeleiden. Zodat je bij het punt blijft waar het om gaat en niet zoals de gemiddelde paren er van alles uit het verleden bij halen…..Dat kan ook besproken worden. Maar later!!

Doe dit wel stap voor stap. Besparing van duizenden euro’s.

verbondenheid met beter werken. ‘Beter werken’ in de zin van minder fouten, sneller, effectiever, tevredener klanten, minder kosten. Schaarse middelen en toenemende concurrentie zijn hierbij vaak dwingende factoren. We moeten wel of we nu willen of niet.
De relatie met ‘beter werken’ zou vanzelfsprekend moeten zijn maar is het vaak niet. Men leert dan in sessies op de hei beter vergaderen, feedback geven en ontvangen en  ere mooie zaken maar op het werk verandert er niets. 2015 is de start voor bedrijven om mensen in dienst te nemen die juist ongewild situaties losmaken. Juist dan is praten de oplossing.Verschillend zijn is niet erg. Het is een uitdaging. Als je alles voor het zeggen had?

P1050424

Ieder huis heeft zijn basis met unieke kenmerken. Dat mag, en is geweldig , kan geweldig zijn.

Maar ook daar is het toch weer met elkaar gaan praten de sleutel. Of niet…….?

_________________________________________________________________

Hoe moet jij weten dan die nieuwe werknemer , de ex uitkering trekker, die nog nooit gewerkt heeft. En jou doet denken toen jij 16 was, gewoon even wat meer uitleg nodig is en als hij eenmaal begrijpt wat hij moet doen en hoe. Jou eruit werkt op orders aantallen klaar maken bijvoorbeeld. kru vb, maar tijd, kennis overdracht, stimuleren. en dat kan ook door eens goed duidelijk te zeggen dit niet , dit is de verkeerde route, Hoe zou dit beter kunnen??

Herkenning van iets wat jou moeilijk of juist makkelijk afgaat is vaak de onderliggende oorzaak. Maar wat is er mooier daar samen uit te komen. Het is niet altijd heerlijk zomer, 30 graden en windkracht 3 als jij dat zo lekker vind. Het regent ook wel is, los dat dan op als je van a naar b mag.

het imago van de onderneming: de buitenkant. Maar een sterk imago berust op een sterke identiteit. En identiteit komt van binnen! Je raakt dan aan de organisatie-cultuur en die is niet zo gemakkelijk te veranderen.

Mag er bij jou gepraat worden over mening verschillen?

  • Zeg jij wel als je net gehoord hebt van klanten dat het goed verzorgt is in de winkel at tegen de persoon die dat gedaan heeft of hebben. of niet goed dan ook…?
  • communiceren vanuit verbinding. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.Maar zo waardevol als dit kan en mag. En je hoeft het niet over thuis te hebben, maar hoe ervaar jij een manier van aanspreken, of hoe doe jij dit zelf.

Maak verbinding communiceer met lijf en leden, woorden en een mail….Communiceer,

Dan open je kansen en mogelijkheden.

Samen met de leider, de volgers, de inspirerende, de denkers, doeners. Samen is een ieder op zijn beste…

Scouting club in actie

De nieuwe organisatie en communicatie wordt gevoed met app groepjes.

Discussie en ideeën. Vergaderen op basis van een app bericht.

Groep vorming ontstaat dan door belang, interesse en relevantie. later meer hierover.

Word lid van D66

Waarom lid worden van D66? D66 heeft de financiële steun van leden en vrienden nodig om haar geluid te laten horen. Alleen dankzij onze vrienden en leden kan D66 opkomen voor de individuele vrijheid, goed onderwijs, een sterke economie en duurzame vernieuwing. Een open blik op Europa en de rest van de wereld. Politiek die niet door angst wordt geleid, maar gericht is op vertrouwen in mensen. Daarom!

D66 verwelkomt u graag als lid van de enige sociaal-liberale partij van het land. Door onderstaand formulier in te vullen, wordt u lid van de partij.

Voor meer informatie over het lidmaatschap klikt u hier.

https://mijnd66.nl/word-lid

Advertenties

Een gedachte over “2015 start met communicatie om te slagen en netwerken voor een breeder perspectief!!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s