Afsluiting Nieuw Lokaal Akkoord 2.0 in Kostverloren en Schilderswijk


Groningen, Zaterdag 13-12-2014

P1090001 P1090013

Vrijdag 12-12-2014 rond het 17.00 uur werden de project en bestuursleden van Nieuw Lokaal Akkoord 2.0. onder het genot van een welkoms drankje bedankt voor de inzet afgelopen 8 jaren.

Niet dat iedereen die aanwezig was  en allemaal zoveel jaren betrokken zijn geweest, maar wel hun inzet hebben getoond voor de wijken Kostverloren en Schilderswijk. Dit middels samen te werken met de buurt voor het bedenken van een plan en de uitvoering daarvan. Verbeter uw wijk en de leefomgeving door samen te werken. Dit is volledig geslaagd en er zijn diverse pareltjes ontstaan uit de mogelijkheid die geboden werden.

Nieuw Lokaal Akkoord 2.0 na 8 jaar in Kostverloren kwartier. Is op vrijdag 12-12-2014 in stijl afgesloten. En na vele projecten en heel veel inzet van buurtbewoners in samenwerking met boven al de gemeente Groningen. Is Na een kort dankwoord een buffet waar je al lopende stamppotten in drie soorten kon opscheppen. Gecombineerd met diverse passende vlees of vega specialiteiten.

Een kort voorwoord van de Huurdersvereniging KVK, en de volgende twee korte dankwoorden.

Het Nieuw Lokaal Akkoord, samenwerking gemeente en woningcorporaties

Sinds 1998 hebben de vijf Groninger woningcorporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters, Steelande Wonen en Patrimonium met de gemeente samenwerkingsafspraken geformuleerd. De laatste overeenkomst heet het “Nieuw Lokaal Akkoord 2.0, Mensen Maken Stad!” en loopt af in december 2014. Een Nieuw Lokaal Akkoord 3.0 komt er niet maar de samenwerking blijft gelukkig. De pijlers waar de samenwerkingsafspraken op zijn gebaseerd, zijn namelijk voor alle partijen nog steeds belangrijk. Naast dat we iedereen een dak boven zijn of haar hoofd willen bieden, willen we ons blijven inzetten voor een goede leefomgeving. Dat is meer dan bakstenen en een dak boven je hoofd, bewoners moeten het zo veel mogelijk naar hun zin hebben in hun eigen woonomgeving. Denk hierbij aan faciliteiten in de buurt, goede woningen, verduurzaming, betaalbaarheid, sociale cohesie etc.

Waarom gaan we niet verder met een volgend Nieuw Lokaal Akkoord? In tegenstelling tot voorgaande jaren, wordt de woningcorporaties gevraagd minder in de sociale sector te doen en zich meer op de fysieke kant te richten. Ook de rol van de gemeente verandert, de gemeente Groningen werkt nu met gebiedsteams en wijkwethouders.

Advertenties

Een gedachte over “Afsluiting Nieuw Lokaal Akkoord 2.0 in Kostverloren en Schilderswijk

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s