Foto’s en dan nieuw nieuws : goed en slecht nieuws:


nabestellen van foto”s kan via het contactformulier. 
Groningen, vrijdag-21-11-2014 , Door Auteur: ecfotograaf,i.o. Bert
afd. nieuws fotografie en updates
  • Afsluitend : Project Pauluspotterflat e.o. ontvangt een groep stratenmakers op de binnenplaats,
  • Bericht 2. : 7 antwoorden op 7 vragen over A.I.- 1, en Nieuwe vogelgriep uitbraak.
  • 1.>>>Maar we beginnen met het aftellen voor het sinterklaas feest met alles wat er bij hoort.
  Nieuws flits <img alt=”Nieuws-flits-Groningen-fotograaf-i.o.-sinterklaasfeest” src=”/media/https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/10/camera5-bewegende.gif?w=100&h=161”> .Nog 13 of 14 nachtjes slapen en dan is het grote sinterklaas feest:

en meerdere pakjes worden door zwarte pieten bezorgt samen met sinterklaas. E.c. fotograaf i.o. gaat foto’s maken van sinterklaas en zijn zwarte pieten die het belangrijkste werk doen dat er bestaat. En dat is geluk, hoop, liefde, plezier, en cadeautjes brengen. Zal het lukken om sinterklaas samen met zwarte piet te fotograferen op de daken in Groningen)

 <img alt=”Het sinterklaasfeest is een kinderfeest speciaal om mensen gelukkig te maken” src=”/media/7328/https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/11/sintpiet3.gif?w=668&h=228”> .
Het sinterklaasfeest is een kinderfeest speciaal om mensen gelukkig te maken. En niet bang.
Anders zou je je ook geen films meer kunnen maken. Denk hier maar eens over na!!! groetjes van de Fotografen piet en Sint Nicolaas/Sinterklaas.

Nu.nl meld:Uitslag onderzoek vogelgriep Ter Aar.

Vrijdag wordt de uitslag van het onderzoek op het besmette pluimveebedrijf in Ter Aar verwacht. Donderdag werd het bedrijf ontruimd, nadat de H5 variant van vogelgriep werd vastgesteld. Het is nog niet duidelijk of het om een laagpathogene of een hoogpathogene variant gaat. Eerder brak ook de vogelgriep uit bij een bedrijf in Hekendorp. Daar ging het om H5N8: een variant die zeer besmettelijk is voor gevogelte en overdraagbaar is op mensen. bron: www,nu.nl

Lees ook: Dit moet u weten over de uitbraak van een besmettelijke vogelgriep lees snel verder. 7 vragen en 7 antwoorden.

Zeven vragen over vogelgriep

De Aziatische vogelgriep H5N1 die nog steeds rondwaart zou wel eens de bron kunnen vormen voor een nieuwe dodelijke griepvariant. Nu het virus Oost-Europa heeft bereikt, net aan de start van het griepseizoen, stijgt het risico van een versmelting met menselijke griep. De nieuwe griepsoort die daaruit ontstaat zou een nieuwe Spaanse Griep kunnen worden. Zeven vragen over de vogelgriep.

door

1. Wat is vogelgriep?

De vogelgriep of vogelpest is een aviaire influenza van het A-type. Het vogelvirus is nauw verwant aan het menselijke griepvirus – ook een influenza A – waar jaarlijks 5 tot 10 procent van de Nederlandse bevolking aan lijdt. De vogelgriep die nog steeds in Azië rondwaart is van het subtype H5N1. In april 2003 werd Nederland getroffen door de vogelpest van het type H7N7. Er werden toen 30 miljoen kippen preventief geruimd. Tientallen mensen werden besmet en hadden voornamelijk last van een oogontsteking. Een 57-jarige dierenarts overleed.

<img alt=”Foto-van-een-fotograaf-ecfotograaf-die-weergeeft-hoe-een-griepvirusdeeltje-er-uit-ziet” src=”/media/https://i0.wp.com/www.kennislink.nl/upload/139599_962_1129284338748-griepvirus.jpg”>
Foto-van-een-griepvirusdeeltje.

Schematisch model van een griepvirusdeeltje. Het griepvirus is net een tennisbal met daarin punaises geprikt. De eiwitten op de buitenkant, de neuraminidase en de hemagglutinine, zijn ervoor om de gastheercel binnen te dringen en weer te kunnen verlaten. Binnenin de bal ligt het erfelijke materiaal in de vorm van 8 RNA strengen.

2. Hoe raak je besmet?

Veel trekvogels – met name wilde eenden – dragen het influenzavirus bij zich zonder er zelf ziek van te worden. Via de poep van de wilde vogels komt het virus bijvoorbeeld in het drinkwater terecht van kippen op een boerderij. Het pluimvee raakt besmet en het virus vermenigvuldigt zich razendsnel als er veel kippen dicht op elkaar leven. Het virus kan zich van de kip op de mens verspreiden, maar dat gebeurt niet zo vaak. In Azië zijn miljoenen kippen en ander pluimvee aan de H5N1-variant overleden, tegen ‘maar’ enkele tientallen mensen.

3. Hoe gevaarlijk is vogelgriep voor de mens?

Op dit moment is de vogelinfluenza nog niet zo gevaarlijk voor de mens. Maar deskundigen zijn erg bezorgd dat het vogelvirus erfelijke informatie uitwisselt met een menselijk virus zodat er een nieuwe variant onstaat die dodelijk is voor de mens. Dat kan als bijvoorbeeld een mens met griep tegelijkertijd besmet raakt met een vogelvariant. Die mens is dan een ‘mengvat’ voor het ontstaan van nieuwe influenza A-varianten.

In het verleden zijn epidemieën geweest waaraan grote groepen mensen overleden. De bekendste is de Spaanse Griep die in 1918 tussen de 20 en 40 miljoen dodelijke slachtoffers veroorzaakte. Dat is meer dan de pestepidemie in de middeleeuwen.

4. Is er een geneesmiddel?

Op dit moment is er geen middel dat de ziekte direct onschadelijk maakt. Wel zijn er zogenaamde anti-virale middelen. De bekenste is Tamiflu. Tamiflu is een neuraminidase-remmer die de verspreiding van het virus in het lichaam voorkomt en zo helpt om de influenza infectie te beperken en de symptomen te verlichten of te voorkomen. Tamiflu helpt tegen alle influenza-typen.

Wel maken deskundigen zich zorgen dat er niet genoeg voorraad anti-virale middelen is zodra een pandemie – een dodelijke epidemie op wereldschaal – zich voor zou doen. De Nederlandse viroloog Ab Osterhaus betoogt al jaren dat de Nederlandse overheid een grotere voorraad Tamiflu moet aanleggen.

5. Wat doet vogelpest met vogels?

Het pluimvee dat besmet raakt met de aviaire influenza wordt doorgaans na twee tot zeven dagen ziek, hoewel de pest ook veertien dagen op zich kan laten wachten. De dieren worden dan sloom, eten minder, hebben extreem veel dorst, krijgen waterige diarree, leggen minder eieren of eieren zonder schaal en krijgen een soort snotneus. Ook hebben zieke dieren soms zwellingen in hun kop en hals en een verkleurde of gezwollen kam. Na een tot twee etmalen kunnen de dieren sterven door verstikking: zoals alle griepsoorten vreet vogelpest de luchtwegen en longen aan.

6. Welke dieren kunnen vogelpest krijgen?

Alle vogels kunnen vogelpest krijgen. Met name eenden, kalkoenen en kippen zijn er bevattelijk voor. Het ministerie van Landbouw hanteert daarnaast de volgende lijst met risicodieren: parelhoenders, kwartels, fazanten, patrijzen, pauwen, ganzen, zwanen, consumptieduiven (dus niet postduiven), struisvogels, emoes, en nandoes. Overigens is de ene soort gevoeliger voor de ziekte dan de andere: zo worden eenden niet of nauwelijks ziek, maar kunnen ze het virus wel verspreiden. Recent is aangetoond dat ook katten vogelgriep kunnen krijgen, maar dat is vrij zeldzaam.

7. Kun je besmet vlees en eieren nog eten?

Zieke kippen en eieren van zieke dieren kunnen zonder probleem worden gegeten. Het virus kan via eieren of vlees niet overspringen op de mens. Wel meldt de voedsel en warenautoriteit dat het verstandig is het kippenvlees goed te bakken of te koken totdat het helemaal gaar is. Zo voorkom je een besmetting met salmonella of een andere bacterie. Verder is het altijd al aan te raden om eieren goed te koken of te bakken en niet rauw te verwerken in toetjes of mayonaise.

Broekema Sierbestrating/Wegenbouw

Is door Nijestee woningbouw en verhuur die met Buurt in Bloei gekoppeld zijn aan project Pauluspotterflat e.o. deel= plan de binnenplaats. Buurt in Bloei is een buurtverbetering optie waar diverse wijken in Groningen zich op eigen initiatief kunnen inschrijven. Tussen 2009 en 2014 is en eigenlijk was dit mogelijk, omdat het jaar bijna voorbij is.

Geweldig zijn de resultaten geworden van alle projecten.

Zie >> (twitter) @PaulusPotter <<Wij zijn  met de laatste maand en paar weken  bezig van dit jaar 2014. De laatste groenblijvers en diverse andere verbeteringen te installeren.Er is nog het een en ander te doen, maar we zijn goed op weg.

Het is nu van ’s morgens vroeg tot ’s avonds in behandeling van de ervaren stratenmakers.

Die renoveren de binnenplaats en te zien is de ervaring en snelheid, waarmee deze mannen hard werken. Want dit is een gerespecteerd beroep.

Hierna zetten de groepsleden de puntjes op de i en dan gaan we in overleg met de gemeente. Omdat er nog een project zou worden uitgevoerd. I.s.m. Mensenmakenstad.

Dit is door regels en wetgeving omtrent kadaster lijnen waar tussen geplande activiteiten niet kunnen doorgaan omdat die eigendom zijn van de Nederlandse Spoorwegen.  Tevens staat er een planning klaar voor dat stuk voor het vervangen van diversen. Denk aan een rioolpijp, nieuwe kabels, glas vezels. Speculeren en zelf maar uitzoeken wat kan zegt de groep.

bron:www.tuinen.info

Broekema Sierbestrating/Wegenbouw is gevestigd in Groningen aan de Peizerweg. In Groningen zijn 8 stratenmaker adressen waar stratenmaker Broekema Sierbestrating/Wegenbouw er 1 van is.
Bezoekadres
Broekema Sierbestrating/Wegenbouw
Peizerweg 148/A
9727 AR  Groningen
Contact
Broekema Sierbestrating/Wegenbouw www.broekemasierbestrating.nl
Broekema Sierbestrating/Wegenbouw info@broekemasierbestrating.nl
Advertenties

2 gedachtes over “Foto’s en dan nieuw nieuws : goed en slecht nieuws:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s